Zapečena jaja i špargle

Zapečena jaja i špargle

Za ovaj recept inspiraciju smo potražili u francuskom klasiku oeufs en cocotte. Dodali smo špargle i malo ubrzali pripremu preskočivši potapanje ramekina u pleh sa vodom. Poslužite uz tost namazan slanim puterom.

Zapečena jaja i špargle

Zapečena jaja i špargle

    Sastojci
  • 2 jaja
  • 5 zelenih špargli
  • 4 kašike milerama
  • so, biber
    Priprema
  1. Sa svake špargle odlomite kraj, drvenasti deo. Isecite ih dijagonalno i kuvajte ih tri minuta u posoljenoj proključaloj vodi. Procedite.
  2. Male keramičke posude namažite sa maslinovim uljem, stavite blanširane špargle pa ih pomešajte sa mileramom (2 kašike po posudi), posolite i pobiberite.
  3. Jaje prvo razbijte u manju šolju pa ih pažljivo uspite u posudice. Pecite u rerni na 200˚C dok se jaje ne ispeče.
  4. Pre posluživanja posolite i pobiberite jaja.
http://mezze.rs/zapecena-jaja-i-spargle/

Maj 2016
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *