Začinska mešavina za piletinu

Začinska mešavina za piletinu

SASTOJCI

1 kašika sušenog ruzmarina
1 kašika sušenog peršuna
1/2 kašičice tucane ljute parike
2 kašičice belog luka u prahu
kora od jednog limuna, sitno rendana
1 kašičica bibera u zrnu
1 1/2 kašičice sitne morske soli

 

PRIPREMA

Koru limuna narendajte dan ranije i na toplom mestu pored peći ili radijatora ostavite da se prosuši.

Sutradan sve sastojke stavite u avan ili multipraktik i meljite dok ne dobijete prah. Dobijenu mešavinu začina sipajte u teglicu i dobro zatvorite.

 

UPOTREBA

Celu kokošku ili 1 kg pilećih bataka pre pečenja pospite sa 2 kašičice začinske mešavine i dobro utrljajte u piletinu.

naslovna212
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *