Blog

Vikend meni #93 – Letnja osveženja

Vikend meni #93

Prošle zime upoznali smo vas sa Majama. Maje Zmaje vole vintage odeću, nameštaj i sitnice, make over projekte, šivenje, lepljenje, farbanje, kreativne ljude, handmade, kuvanje i druženje, knjige, muziku, koncerte, buvljake, skitanje i pišu o malim stvarima koje svaki trenutak čine lepšim! Mi smo jako srećni što su se od ovog broja pridružile našem malom timu 🙂 A vi se ovog vikenda osvežite sa nekim od slatkih recepata sa njihovog bloga 🙂

Vikend meni #89

Vikend meni #89

Izgleda da nam je proleće ove godine poranilo. Mi smo spremni i radujemo se prvom zelenišu na pijacama! Za ovaj vikend predlažemo da spremite nešto sa samoniklim divljim biljem, jer je najlepše dok je mlado. A ako smutite nešto interesantno, pošaljite nam recepte, divlje bilje je tema za naredno izdanje!

Vikend meni #87

Vikend meni #87

Ovog meseca rešili smo da malo više jedemo kašikom. Čorbasta jela, supe, karije i rague. Ovog vikenda, donosimo jedan neobičniji predlog za minestrone ~ od bele rotkve, sa knedlama. Probajte, jer je rotkva, iako omraženo povrće, u nekim jelima pravi pogodak.

Tu su naravno i ostali recepti da zaslade i ovaj vikend.

Vikend meni #86

Vikend meni #86

Ovaj vikend počnite domaćim kroasanima. Nastavite neverovatno sočnim mesom kuvanim u vinu, sa posebnom tajnom mešavinom začina… Zasladite se posnim kolačima sa čokoladom i narandžama, a za večeru… za večeru spremite nešto posebno. Bez nekog posebnog povoda. Tek tako…

Vikend meni #85

Vikend meni #85

Jedan od najlepših ručkova je pilence sa krompirom. To i da se posle zasladite čokoladnom tortom. A za doručak i večeru predlažemo da spremite namaz od leblebija sa kukuruznim trouglićima ili u pita hlebu. Prijatan i lep vikend vam želimo!