Veseli rolatići

Veseli rolatići

Sastojci

vaše omiljeno testo za palačinke
1 veća cvekla
250 g feta sira
2 kašike kisele pavlake
nekoliko grančica sveže majčine dušice ili 1⁄2 kašičice suve
sok od 1⁄2 limuna
120 g šampinjona
1 čen belog luka
so, biber

 

Priprema

Svežu cveklu oljuštite i izrendajte na sitno rende. Stavite ju u činiju i dodajte malo vode. Ostavite 3-4 minuta pa ju dobro iscedite kroz čistu krpu ili gazu. Dobijeni sok sipajte u testo za palačinke. Što više stavite, boja će biti intenzivnija. Ako je potrebno dodajte brašna da podesite gustinu testa. Ispecite palačinke na uobičajen način. Navedena količina sastojaka za fil je dovoljna za 6-7 palačinki, pa vi proporcionalno povećajte mase.

U tiganju zagrejte malo ulja pa dodajte šampinjone seckane na listiće. Posolite, pobiberite i dodajte sitno seckan beli luk, pa poklopite. Nakon nekoliko minuta otklopite. Dinstajte dok tečnost koju otpuste pečurke ne ispari.

Viljuškom izgnječite feta sir. Dodajte kiselu pavlaku, pa dobro izmešajte da dobijete gust krem. Dodajte limunov sok i majčinu dušicu, pa još jednom izmešajte.

Palačinke premazujte kremom od sira po celoj površini, a pečurke složite na jedan kraj. Urolajte palačinke pa ih ostavite u frižider na 20-ak minuta. Tek tada ih secite na zalogajčiće.

Mezze, Decembar 2012.
Separator image

1 Comment

Add Yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *