Veknica od sveže tunjevine sa graškom i paprikom iz turšije

Veknica od sveže tunjevine sa graškom i paprikom iz turšije

Ovu veknicu možete iskoristiti da napravite potpuno drugačije sendviče, ali je u suštini to jedno jako elegantno predjelo. Možete je poslužiti iseckanu na kanapeičićima, a dobro će se snaći i u ulozi glavnog jela. Ako vam sveža tunjevina nije dostupna, zamenite je piletinom.

Veknica od sveže tunjevine sa graškom i paprikom iz turšije

Veknica od sveže tunjevine sa graškom i paprikom iz turšije

    Sastojci
  • 300 g sveže tunjevine (ili pilećeg mesa bez kostiju od karabatka)
  • 1 mala konzerva graška (140 g)
  • 1 crvena paprika iz turšije
  • 3 debela parčeta starog hleba
  • 2 jajeta
  • so, biber
  • peršunov list
  • I još
  • domaći crni hleb
  • salata
  • grilovani plavi patlidžan
    Priprema
  1. Stavite hleb da omekne u vodi, dobro ga ocedite rukama i pomešajte u činiji sa mlevenom ribom i jajima. Dodajte grašak, papriku seckanu na kockice, so, biber i sitno seckani peršun po ukusu. Dobro umesite rukama.
  2. Obložite papirom za pečenje pravougaonu modlu za terin (dužine 20 cm) i ispecite u rerni koju ste prethodno zagrejali do 180°C. U zavisnosti od rerne biće dovoljno 40-45 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi. Kada se veknica potpuno ohladila secite je oštrim nožem na prst debele šnite.
  3. Pravite sendviče po želji!
http://mezze.rs/veknica-od-sveze-tunjevine-sa-graskom-i-paprikom-iz-tursije/

Jul/Avgust 2015
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *