Tortilje sa pečenjem i salatom

Trotilje sa pečenjem i salatom

pečenje

1,3 kg svinjskog vrata

marinada

čili papričica
4 čena belog luka
1 prepuna kašika meda
1 kašika senfa
½ kašičice kumina
2-3 kašike ulja
so i biber po ukusu

Salata

1 manji krastavac
2 manja paradajza
nekoliko listova zelene salate
½ čili papričice

Dresing

1 kašika maslinovog ulja
½ kašike limunovog soka
½ kašičice senfa
so i biber po ukusu

i još

tortilje
1-2 parčeta pečenja isečena na trakice

 

PRIPREMA pečenja

U činijicu stavite ulje, senf, med, u avanu istuckan kumin, so i biber. Dobro umutite viljuškom ili malom žicom. Dodajte sitno iseckan beli luk i čili pa promešajte. Ako ne volite jako ljuto čili papriku očistite od semenki i belih opnica prilikom sečenja.

Meso operite pa ga obrišite papirnim ubrusom, na nekoliko mesta napravite nožem rupe pa u njih stavite malo marinade i premažite meso preostalom marinadom. Stavite meso u veliku činiju pa ga prekrijte providnom folijom. Ostavite preko noći u frižideru.

Izvadite meso iz frižidera bar sat vremena pre pečenja. Jako zagrejte veliki tiganj pa na malo ulja sa svake strane zapecite meso. Dalje pecite meso u rerni na 220°C, sat vremena pod folijom i posle dok lepo ne potamni sa svih strana.

Pre sečenja ga ostavite da odstoji desetak minuta.

 

Priprema tortilja

Za salatu povrće iseckajte na male kockice, zelenu salatu na trake, a čili na kolutiće. Sastojke za dresig sipajte u malu teglicu poklopite i mućkajte dok se ne stvori emulzija.

Pomešajte povrće i meso pa sve spakujte u posudu sa poklopcem koju ćete poneti na posao. Ne zaboravite da ponesete i teglicu sa dresingom. Neposredno pre jela prelijte salatu sa pripremljenim dresingom, promešajte pa stavite u male tortilje ili drugo pecivo po želji.

 

Napomena

Uz ovaj recept probajte i naše domaće tortilje.

Septembar 2013.
Separator image

2 Comments

Add Yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *