Tex-Mex piletina sa pirinčem

Tex-Mex piletina sa pirinčem

SASTOJCI ZA MESO

400 g pilećeg belog mesa
sok od 1/2 limete
1/2 kašičice čili paprike u prahu
1/3 kašičice kumina u prahu
1 kašičica aleve paprike
1 kašika paradajz koncetrata
1-2 kašike maslinovog ulja

SASTOJCI ZA PIRINAČ

125 g pirinča
200 g crvenog pasulja iz konzerve
100 g kukuruza iz konzerve
1 crvena paprika
sok od 1/2 limete + 1 limeta za posluživanje
2 mlada luka
1 mala čili paprika
so i biber

 

PRIPREMA

Meso isecite na medaljone, deblje šnicle. U manju činiju stavite sve sastojke za marinadu za meso, pa blago umutite viljuškom. Stavljajte parče po parče mesa u činiju i pazite da svaki komad sa svih strana bude premazan marinadom. Ostavite na sat-dva u frižideru. Posle toga ispecite meso u grill ili običnom tiganju.

Odmerite pirinač uz pomoć šolje, sipajte ga u šerpicu pa ga prelijte sa dva puta više vruće vode. Obično to bude 1 šolja pirinča + 2 šolje vode, u zavisnosti od veličine šolje. Smanjite ringlu, malo posolite i poklopljeno kuvajte dok se voda ne apsorbuje.

Iseckajte mladi luk (odvojite zeleni deo) i papriku, čili papriku očistite od semenki pa iseckajte. Blago ih prodinstajte na malo ulja. Dodajte kukuruz i pasulj i zagrejte. Sjedinite pirinač i povće, posolite i pobiberite po ukusu, pospite seckanim percima mladog luka. Poslužite uz pečenu piletinu i krišku limete.

naslovna212
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *