Tartlete sa čokoladom i lešnicima

Tartlete sa čokoladom i lešnicima

SASTOJCI ZA TESTO

250 g brašna
125 g putera
50 g šećera
prstohvat soli
1 jaje
par kašika hladnog mleka

SASTOJCI ZA FIL

200 ml slatke pavlake
200 g čokolade
2 kašike likera od čokolade
100 g mlevenih lešnika

 

PRIPREMA

U dubljoj posudi izmešajte brašno, so i šećer. Dodajte puter sobne temperature, 1 jaje sve sastojke skupite u glatko testo, po potrebi dodajte malo hladnog mleka. Zamotajte testo u foliju i ostavite 30 minuta u frižideru.

Zatim, rastanjite testo i obložiti kalupiće za pečenje (nije ih potrebno prethodno premazivati ). Testo izbockajte viljuškom na par mesta i pećite na 180°C oko 15-tak minuta.

Korpice su gotove kada blago porumene po ivicama. Sačekajte da se malo prohlade pre nego što ih izvadite iz kalupića.

Zagrejte slatku pavlaku i čim provri skolonite sa ringle. Dodajte čokoladu iseckanu na kockice i mešajte dok se potpuno ne rastopi. Na kraju dodajte 2 kašike čokoladnog likera i mlevene pečene lešnike. Sve pažljivo izmešajte i napunite već ispečene korpice od testa.

Kad se fil malo prohladi, pospite seckanim pečenim lešnicima.

naslovna-oktobar212
Separator image

1 Comment

Add Yours
  1. 1
    Vanja

    Izvrsna poslastica. Pravila sam je za vikend-toliko su bili dobri da nisam uspjela da napravim fotografije. Recept precizan-tacan. Lako i brzo se spremaju. Preporucujem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *