Tart od palente

Tart od palente

PALENTA

125 g instant palente
½ kašičice soli
500 ml vode

NADEV

150 g pečene, crvene paprike
50 g mariniranog ili običnog feta sira
50 g sira sa plavim plesnima
60 g aromatičnog tvrdog sira (ovčijeg kačkavalja ili parmezana)
2 paradajza ili nekoliko cherry paradajza
origano, bosiljak, ruzmarin…

 

PRIPREMA

Obložite veliki pleh od rerne papirom za pečenje. Skuvajte palentu u slanoj vodi prema uputstvu sa kesice, 2-3 minuta. Skuvanu palentu izlijte na pripremljeni pleh i kašikom raširite u sloj debljine 7-8 mm. Ostavite palentu oko 30 minuta da se prohladi i stegne. Uključite rernu da se greje na 220°C.

Na ohlađenu palentu rasporedite seckanu ili iskidanu u rezance pečenu papriku. Preko paprike rasporedite sireve. Fetu i sir sa plesnima izdrobite rukama, a tvrdi sir izrendajte. Ako koristite mariniranu fetu, nije potrebno dodavati začinskog bilja, a ako koristite običnu, dodajte seckano bilje koje volite. Preko sireva rasporedite kriške paradajza.

Stavite u rernu da se zapeče 15-ak minuta. Kad izvadite iz rerne ostavite 10-ak minuta u plehu da se palenta samo malo stegne, pa služite dok je još toplo.

April 2013.
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *