Blog

Step-by-step: Pileći ražnjići u marinadi od piva i meda

Pileći ražnjići u marinadi od piva i meda

Mnogo je faktora koji utiču na dobar roštilj. Treba odabrati dobar komad mesa, umeti sa vatrom, znati kada i koliko često meso treba okretati, znati napraviti marinadu… Mi ćemo se ovog puta posvetiti marinadi – magičnoj kombinaciji sastojaka koja ako se pripremi kako treba i od najsuvljeg komada mesa može da napravi meki i sočni zalogaj.

Ova marinada je sjajna kombinacija soja sosa, meda i crnog piva. Odlično se slaže i sa svinjskim mesom, ali činjenica je da je najlepša i kao stvorena za piletinu jer će je učiniti posebno mekom. Pored mesa na ražnjiće možete nanizati kriške crvene i žute babure, šampinjone, bele delove malo većeg mladog crnog luka, mladi kukuruz isečen na kolutove i učiniti ih još bogatijim.

Brzi čili

Brzi čili