Svinjska džigerica sa lukom

Džigerica sa lukom

SASTOJCI

500 g svinjske džigerice
500 g crnog luka, očišćenog
svinjska mast (ili ulje)
brašno
so i biber

 

PRIPREMA

Luk iseckajte na listiće. Džigericu isecite na šnicle debljine od oko 1 cm. Zatim svaku šniclu isecite na štapiće po širini. Džigericu dobro uvaljajte u brašno, a zatim je prosejte kroz cediljku kako bi odstranili višak brašna.

U tiganju zagrejte mast, pa prvo propržite luk, toliko da omekša. Kada je luk gotov, prebacite ga u činiju i poklopite, a na istoj masnoći ispržite džigericu. Ako je luk popio previše masnoće, pre nego što ubacite džigericu, dodajte još malo masti. Kada je džigerica gotova vratite luk u tiganj. Posolite, pobiberite i pržite još koji minut.

Poslužite vruće.

Januar 2014.
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *