Sutlijaš sa mandarinom i kardamomom

Sutlijaš sa mandarinom i kardamomom

SASTOJCI

1 kafena šoljica pirinča (moja mama je uvek koristila kočanski pirinač iz jednostavnog razloga što je onomad samo njega i bilo, ali naravno da je sada u redu i neki drugi koji dobro upija tečnost)
3 kafene šoljice mleka
1 kašičica šećera
korica od 1 mandarine (neprskane)
1-2 semena kardamoma blago izgnječenog nožem
po želji 1 kandirana mandarina za serviranje

 

PRIPREMA

Skuvajte pirinaš sa mlekom, šećerom, kardamomom i dobro opranom koricom od mandarine sa koje ste nožem što je više moguće otklonili beli deo koji je gorak. Pirinač treba da ostane dosta vlažan (ne baš preterano tečan, ali tu negde). Uklonite i koricu od mandarine. Sipajte u vašu omiljenu šolju i ostavite da se potpuno ohladi. Poslužite sa kandiranom mandarinom.

naslovna212
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *