Supa sa tortellinima

Supa sa tortellinima

SASTOJCI

1 l kokošije ili goveđe supe
100 g tortelina sa mlevenim mesom

SASTOJCI ZA TESTO

300 g brašna
3 jaja
malo vode po potrebi

SASTOJCI ZA NADEV

100 g mlevenog mesa
1 manji crni luk
so, biber

 

PRIPREMA

Za fil propržite glavicu luka na malo ulja, dodajte mleveno meso i dinstajte dok ne ispari sva tečnost. Posolite i pobiberite po ukusu. Ostavite da se malo prohladi.

Zamesite tvrđe testo od brašna i jaja, možete dodati i malo hladne vode ako je potrebno. Testo zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odmara barem 1 h (može i duže). Testo podelite na 3 dela i svaki deo rastanjite u pravougaonu koru. Točkićem ili nožem isecite na kvadrate jednake veličine. Na svaki kvadratić stavite po malo fila i preklopite po dijagonali da dobijete trougao. Testo zatim uzmite u ruku i krajeve testa preklopite preko prsta. Blago ih pritisnite da se bolje zalepe. Postupak sa slikama pogledajte u izdanju za Maj 2015 na stranama 57-59. Na isti način napravite torteline od preostalog testa i ostavite ih da se malo prosuše.

Skuvajte domaću kokošiju ili goveđu supu po svom omiljenom receptu, pa zakuvajte torteline umesto rezanaca. Napravite manje torteline jer će prilikom kuvanja još narasti.

Pre služenja dodajte malo seckanog svežeg peršuna u supu.

Maj 2015
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *