Step-by-step: Krmenadle u sosu od senfa i pavlake

Krmenadle u sosu od senfa i pavlake

U večnoj potrazi za jednostavnim jelima, koja koriste obične sastojke i koja možete brzo spremiti tokom radnih dana, tokom godina imali smo manje ili više uspešne kombinacije. Iako niko ne može garantovati da će neko jelo da se svidi apsolutno svakom, ovo je jedan od onih recepata za koji možemo da kažemo da će se svideti većini ljudi i ako već uveliko nemate neku sličnu varijantu u nekoj svojoj svesci sa receptima, ovo je nešto što bi se i kod vas moglo odomaćiti.

Ovaj osnovni recept za krmenadle u sosu od senfa i pavlake, verovatno je najbolji, a i jedini recept koji vam je potreban za krmenadle. Veoma je prilagodljiv adaptacijama i transformacijama, tako da ćete uvek moći da ga napravite za nijansu drugačije i nikada vam neće dosaditi.

Svaki različiti senf koji upotrebite sosu će dati posebnu notu, pa će tako dižon učiniti da bude pikantan, a senf sa medom će mu dati nežnu, slatkastu aromu.

Probajte i da u sos dodate malo Vuster (Worcestershire) sosa, možete dodati i malo proprženog crnog luka, ili umesto kisele pavlake koristiti mlečnu nezaslađenu slatku pavlaku. Takođe, ne morate koristiti svinjetinu, jer je jelo fantastično i ako se spremi sa pilećim belim mesom. Verujemo da ćete svakako naći pravu kombinaciju i odnos sastojaka i da ćete često uživati u ovom sjajnom receptu!

Krmenadle u sosu od senfa i pavlake

Sastojci:

6 krmenadli (oko 800 g)
150 g dimljene mesnate slanine
3-4 čena belog luka
2 pune kašike senfa
200 ml kisele pavlake, 20% mm
1 kašika gustina + malo hladne vode
vezica peršuna
100 g kiselih krastavčića
200 ml juneće supe
oko 50 ml ulja
mleveni crni biber
so

Krmenadle u sosu od senfa i pavlake, priprema

Slaninu i kisele krastavčiće iseckajte na štapiće. Beli luk i peršun sitno naseckajte.

Krmenadle u sosu od senfa i pavlake, priprema

Zagrejte ulje u odgovarajućoj šerpi ili tiganju pa stavite krmenadle.

Posolite ih i pobiberite, pa sa obe strane pržite uz povremeno okretanje dok ne porumene.

Krmenadle u sosu od senfa i pavlake, priprema

Propržene krmenadle izvadite, stavite na poseban tanjir i držite na toplom.

Na istoj masnoći na kojoj ste pržili krmenadle propržite slaninu da porumeni.

Krmenadle u sosu od senfa i pavlake, priprema

Dodajte beli luk pa i njega kratko propržite, a zatim dodajte senf, kisele krastavčiće i supu. Pustite da prokuva, pa zatim vratite krmenadle i krčkajte desetak minuta sve zajedno.

Ponovo izvadite krmenadle, pa umešajte gustin koji ste razmutili u malo hladne vode, pa uz mešanje kuvajte dok se sos ne zgusne. Ako je preterano gusto, nalijte malo vode.

Krmenadle u sosu od senfa i pavlake, priprema

Vratite krmenadle, pa ostavite još 2-3 minuta da se kuva.

Krmenadle poslužite posute peršunom, uz pire krompir i Zaječarsko crno pivo.

Krmenadle u sosu od senfa i pavlake

Ovaj post nastao je u saradnji sa Zaječarskim crnim pivom.

Pripremila: Dragana Pušica

Separator image Posted in blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *