Šnicle od povrća

Šnicle od povrća

SASTOJCI

100 g šargarepe
200 g kuvanog krompira (na pari)
100 g tikvica
1 parče celera
2 struka mladog luka
peršun (ili mirođija)
1/2 kašičice kurkume
1/2 kašičice kumina u prahu
50 g rendanog kačkavalja (trapist, ementaler)
2 kašike brašna + 2 kašike griza (ili 2 kašike ovsenih pahuljica)
so, biber
2 kašike maslinovog ulja

 

PRIPREMA

Operite i oljuštite šargarepu i tikvicu i izrendajte ih sitnije nego jabuke za pitu. Ocedite rukom koliko je moguće i bez preterivanja. Operite krompir, oljuštite ga i isecite ga na krupne kocke. Skuvajte ga na pari. Iseckajte celer na jako sitne kockice. Očistite mladi luk i sitno ga iseckajte. Prodinstajte ga na par kašika maslinovog ulja. Operite i sitno iseckajte peršun.

U činiji pomešajte rendanu šargarepu i tikvicu, celer i kuvani krompir. Dodajte dinstani luk, peršun, sir, ovsene pahuljice i začine. Posolite i pobiberite. Podelite masu na 6 delova (meni je bilo dovoljno za 6 pljeskavica, ali naravno zavisi od toga koliko su velike) i vlažnim rukama oblikujte pljeskavice.

Premažite uljem težak teflonski tiganj, zagrejte ga i pecite pljeskavice par minuta sa svake strane ili dok ne dobiju lepu rumenu boju. Sluzite ih tople.

U originalnom receptu ove pljeskavice su pečene u rerni.

Jun 2015
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *