Sladoled od bele čokolade sa brusnicama

Sladoled od bele čokolade sa brusnicama

SASTOJCI

300 ml punomasnog mleka
4 žumanceta
75 g šećera
200 g bele čokolade, grubo izlomljene
1 kašičica ekstrakta vanile
200 ml slatke pavlake
¼ šoljice sušenih brusnica

 

PRIPREMA

Mleko kuvajte do laganog vrenja, zatim sklonite sa vatre. Žumanca i šećer izmiksajte 3 minuta dok smesa ne postane bledo žuta i udvostruči masu.

Manji deo vrelog mleka postepeno, uz stalno mešanje, dodajte jajima. Mešavinu jaja i mleka zatim postepeno, uz stalno mešanje dodajte preostalom mleku. Smesu jaja i mleka lagano, uz stalno mešanje kuvajte na vrlo slaboj vatri oko 5 minuta, sve dok smesa ne postane gušća (kao gusti umak) ili dok ne obloži pozadinu varjače. Čokoladu dodajte i mešajte sve dok se ne otopi. Sklonite sa ringle. Umešajte ekstrakt vanile, smesu malo ohladite, zatim stavite u frižider na nekoliko sati da se dobro ohladi.

Slatku pavlaku umešajte u ohlađenu smesu. Smesu za sladoled sipajte u aparat za sladoled i mešajte 15-30 minuta ili dok se ne počne smrzavati. Brusnice dodajte smesi u aparatu zadnjih 5 minuta mešanja.

Sladoled prebacite u prikladnu plastičnu posudu, zatim zamrznute (najmanje 3 sata pre posluživanja). Pet do deset minuta pre posluživanja sladoled izvadite iz zamrzivača kako bi se lakše vadio kašikom za sladoled.

naslovna212
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *