Sendviči sa pohovanim mesom, pečenom paprikom i fetom

Broj porcija: 2 | Težina: srednje |
štampaj

Sastojci

200 g pilećeg belog mesa
1,5 kašika ulja
1 ravna kašičica senfa
¼ kašičice čilija
½ kašike Vuster sosa
so, biber
2 jaja
50 ml svetlog piva
2 kašike brašna
150 g prezli
2 kašike rendanog parmezana
2 sendvič kifle
100 g fete
4 crvene pečene paprike
4 žute pečene paprike
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica jabukovog sirćeta
2 čena belog luka
½ kašičice sušenog origana ili 1 grančica svežeg
so, biber

 

Priprema

Belo meso isecite na šnicle, veličinu uklopite sa veličinom sendvič kifli. U činiju stavite ulje, senf, čili, Vuster, biber i so, pa umutite viljuškom. Sve šnicle stavite u činiju vodeći računa da se marinada lepo rasporedi i ostavite na 2 sata u frižideru.

Žicom penasto umutite jaja pa dospite pivo. Na jedan tanjir stavite brašno, a na drugi prezle u koje ste umešali parmezan.

U tiganj sipajte dosta ulja , da šnicle plivaju dok se peku. Svaku šniclu uvaljajte u brašno, a da pritom brašno ne utrljavate u meso, da ne bi postalo tvrdo. Zatim šniclu potopite u smesu od jaja i piva, pa u prezle, pa još jednom u jaja a zatim u prezle. Na ovaj način ćete dobiti bogat vazdušast poh. Pržite na vrelom ulju dok ne porumene. Ostavite na kuhinjskom ubrusu da se ocedi višak masnoće.

Pečene paprike očistite od kožice, peteljki i semenki. Beli luk sitno naseckajte pa pomešajte sa maslinovim uljem i origanom, stavite paprike i posolite i po biberite po ukusu. Ostavite u frižideru da se marinraju, oko 20 minuta.

Prepolovite sendvič kifle, uklonite deo sredine da sendvič ne bi bio previše hlebast. Feta sir isecite na tannje šnite. Paprike malo ocedite od ulja ali ne potpuno. Redjajte red paprika pa šnicle, zatim sir i završite sa paprikama. Blago pritisnite sendviče da sastojci povežu. Svaku kiflu presecite na dva dela pa poslužite.


Kategorije: glavno jelo

0 komentara

Šta kažete na ovo?