Sendvič sa pohovanom piletinom na italijanski način

Sendvič sa pohovanom piletinom na italijanski način

SASTOJCI ZA MESO

pileće belo meso
so, biber
brašno od pinjola (ili brašno od kestena, lešnika ili nekih drugih orašastih plodova)
ulje za prženje

I JOŠ

kisela pavlaka od 20% mm
pesto đenoveze
kiseli krastavci
paradajz
zelena salata
ćabata

 

PRIPREMA

Meso isecite na šnicle, posolite ih i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. Ispržite na tiganju na vrlo malo zagrejanog ulja. Najbolje je da koristite neko neutralno ulje tipa suncokretovo ili ulje od uljane repice kako ne bi pokrilo ukus brašna.

Pavlaku pomešajte sa malo pesta. Ćabatu isecite na kriške i ređajte na sledeći način: hleb, pavlaka sa pestom, tanko sečene kriške kiselog krastavca, meso, pesto, kolutovi paradajza, zelena salata pa hleb.

Recept neka vam služi kao vodič, a vi napravite sendviče po sopstvenom ukusu.

 

NAPOMENA

Ideja je da umesto uobičajenog pšeničnog, upotrebite neko drugo brašno, po mogućstvu od orašastih plodova. Ovde smo koristili samo brašno, ali ako ste raspoloženi za brašno-jaja-prezle, probajte da prezle zamenite mlevenim lešnicima ili bademima u kombinaciji sa pšeničnim brašnom.

Oktobar 2015
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *