Salata sa jagodama, karamelisanim kruškama i plavim sirom

Salata sa jagodama, karamelisanim kruškama i plavim sirom

SASTOJCI

1/2 kruške viljamovke
1 kašika šećera
1 kašičica tamnog Muskovado šećera
1,5 kašike maslinovog ulja
šaka rukole
nekoliko listova matičnjaka
balzamiko sirće
2 krupne jagode
meki plavi sir
so i biber

 

PRIPREMA

Očistite i oljuštite krušku. Isecite je na relativno tanke komade po dužini i pomešajte sa šećerom i tamnim Muskovado šećerom. Karamelišite na maslinovom ulju na srednjoj vatri, dok komadići kruške ne omekšaju. Uzmite šaku rukole i nekoliko listova matičnjaka i stavite na tanjir. Odozgo rasporedite tanko sečene jagode, karamelisane kruške i komadiće mekog plavog sira. Začinite solju, biberom i balzamikom.

Mezze, Maj 2012
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *