Salata sa integralnim pirinčem i grilovanim šparglama

Salata sa integralnim pirinčem i grilovanim šparglama

SASTOJCI

150 g integralnog pirinča
vezica špargli (15-ak komada)
100 g feta sira
50 g suncokretovih semenki
1/2 kašičice krupne morske soli
1 kašika sirupa od nara
2 kašike maslinovog ulja

 

PRIPREMA

Pirinač dan ranije potopite u vodu. Sledećeg dana pirinač ocedite i kuvajte dok ne omekša.

Oprane i prosušene špargle grilujte na roštilju ili gril tiganju oko 3-4 minuta, okrećući ih. Pečene špargle ostavite da se ohlade.

Semenke suncokreta kratko ispecite u suvoj šerpici.

U činiji sjedinite pirinač, isečene špargle, izdrobljenu fetu i semenke suncokreta. Posebno izmešajte sirup od nara, maslinovo ulje i so, pa ovim prelijte salatu. Sve sastojke još jednom lagano izmešajte i služite.

 

NAPOMENA

Recept za domaći sirup od nara potražite u izdanju za Decembar 2012, na strani 45.

Maj 2015
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *