Salata od piletine i kinoe

Salata od piletine i kinoe

SASTOJCI

200 g kinoe (miks crvene i bele)
200 g kuvanog pilećeg belog mesa
30 g listića badema
sok od 1/2-1 limuna
1 kašičica belog vinskog sirćeta
100 g oceđenog paradajza iz ulja
manja veza peršuna
3-4 mlada luka, so, biber

 

PRIPREMA

Kinou dobro isperite pod mlazom hladne vode a zatim je prelijte vodom i ostavite da odstoji potopljena u vodi 10 minuta. Dobro je ocedite i stavite u šerpicu sa debelim dnom. Prelijte sa 500 ml vode. Kuvajte na srednjoj temeperaturi dok ne proključa a zatim temperaturu smanjite i kuvajte još 15-20 minuta ili dok se sva voda ne absorbuje. Sklonite kinou sa vatre i viljuškom je dobro rastresite.

Piletinu usitnite na froncle, peršun sitno iseckajte, paradajz iseckajte na kockice i iseckajte mladi luk. Dodajte kinoi zajedno sa bademima, sirćetom i sokom od limuna. Sok od limuna dodajte po ukusu. Posolite i pobiberite.

Salata je lepša kada malo odstoji u frižideru pre služenja.

naslovna212
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *