Salata od lignji i pasulja

Salata od lignji i pasulja

SASTOJCI

400 g lignji
1 konzerva (400 g) paradajz pelata
1 konzerva (400 g) sitnog belog pasulja
3 čena belog luka
maslinovo ulje
1 kašičica ljute aleve paprike
vezica peršuna
so i biber

 

PRIPREMA

Pasulj ocedite od tečnosti. Peršun sitno iseckajte. Paradajz ocedite, isecite na kockice i koliko je moguće uklonite semenke.

U dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje. Dodajte lignje isečene na kolutove zajedno sa pipcima i pržite na srednjoj vatri oko 5 minuta zajedno sa belim lukom protisnutim na presu. Dodajte paradajz, alevu papriku i posolite po ukusu. Nastavite da kuvate na srednjoj vatri uz povremeno mešanje oko 20 minuta ili dok suvišna tečnost ne ispari. Na kraju umešajte oceđen pasulj i peršun, probajte i posolite i pobiberite po potrebi.

Jun 2014.
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *