Salata od graška i kolenice sa prelivom od senfa

Salata od graška i kolenice sa prelivom od senfa

SASTOJCI ZA SALATU

400 g skuvane dimljene kolenice (očišćene od kože, masoće i kostiju)
350 g kuvanog graška
oko 40 g bebi spanaća
3 mlada luka
1 manja veza peršunovog lista

SASTOJCI ZA PRELIV

6 kašika ulja
2 kašičice jabukovog sirćeta
3 kašike senfa

 

PRIPREMA

Prvo pripremite preliv tako što ćete pomešati sve sastojke i umutiti uz pomoć žičice za mešanje.

U činiji pomešajte grašak, sitno seckani peršun i kolenicu iseckanu na komadiće. Sipajte polovinu preliva i promešajte.

Poslužite tako što ćete u tanjire sipati grašak sa kolenicom, a svako sebi dodavati onoliko svežeg spanaća, mladog luka i preostalog preliva koliko želi.

Salatu možete jesti i toplu i hladnu.

naslovna212
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *