Salata od dinje i buđole

Salata od dinje i buđole

SASTOJCI

1 glavica zelene salata
1 manja dinja
300 g čeri paradajza
250 g feta sira
100 g crnih maslina
100 g buđole
šaka sveže nane

DRESING

50 ml maslinovog ulja
2 kašike aceto balsamica
1 kašičica meda
morska so, biber

 

PRIPREMA

Dinju dobro operite, presecite na pola pa svaku polovinu izdubite i napravite loptice od njenog mesa.

Zelenu salatu dobro operite,isecite na trakice i prosušite. Pomešajte loptice dinje, čeri paradajz sečen na pola, masline sečene na pola, zelenu salatu i feta sir. Prelijte dresingom od maslinovog ulja, balsamica, meda, soli i bibera. Servirajte u činijama od dinje. Ukrasite svežom nanom.

Jun 2014.
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *