Salata od cvekle, bundeve i šargarepe

Salata od cvekle, bundeve i šargarepe

SASTOJCI

400 g očišćene bundeve
2 veće šargarepe
2 srednje cvekle
1/4 kašičice soli
4 kašike maslinovog ulja
1 kašičica meda
1 kašika aceto balsamica
1/4 kašičice sveže mlevenog bibera
50 g kozijeg sira
70 g semenki suncokreta

 

PRIPREMA

Očišćenu šargarepu, bundevu i cveklu iseckajte na sitne kockice i sipajte u činiju. Ako želite da cvekla ne oboji ostalo povrće, stavite je odvojeno za sada. Povrće posolite i prelijte maslinovim uljem. Ako cveklu posebno prelijete maslinovim uljem, manje će puštati boju na bundevu i šargarepu. Sipajte sve na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 200°C dok povrće ne omekša, dvadesetak minuta. Tokom pečenja, jednom ili dva puta promešajte. Pečene kockice povrća ostavite da se skroz ohlade.

Semenke suncokreta kratko prepecite na tiganju bez dodavanja ikakve masnoće.

U šoljici izmešajte med sa aceto balsamicom i biberom.

U povrće dodajte pripremljeni preliv pa nežno, ali dobro promešajte. Na kraju dodajte izdrobljen koziji sir i sve nežno još jednom promešajte. Probajte, pa po potrebi dodajte soli.

naslovna212
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *