Rolnice sa ajvarom

Rolnice sa ajvarom

SASTOJCI

1 kg mekog brašna T-400
40 g svežeg kvasca
9 kašika ajvara
150 ml ulja
sitan sir – oko 250 g
3 jaja
3 kašike šecera
1 kašika soli
500 ml toplog mleka
susam
125 g margarina

 

PRIPREMA

U toplo mleko izmrvite kvasac sa šecerom, pa ga ostavite da naraste. Brašno prosejte u činiju. Dodajte 2 jajeta, ulje, so i na kraju nadošli kvasac, pa zamesite testo. Pokrijte ga zatim salvetom i ostavite na toplom mestu da naraste, nekih 40 minuta. Nadošlo testo izručite na brašnom posuti radni sto, premesite ga i podelite na tri dela. Svaki deo oklagijom rastanjite u krug, premažite ga sa tri kašike ajvara i preko rasporedite sir, a zatim testo uvijte kao rolat, pa ga isecite na trouglove (kao na slici na stranama 16-17). U pleh za pečenje stavite papir, pa preko narendajte malo margarina (materijala ima za dva pleha, znači, podelite margarin na dva dela). Poređajte isečene rolnice, premažite ih umućenim jajetom i pospite susamom. Ponovite postupak i sa ostatkom materijala. Pre pečenja, ostavite ih tako da odstoje u plehu još 15-20 minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200°C. Pecite rolnice 25 minuta, dok lepo ne porumene.

Novembar 2015
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *