Quesadillas sa grilovanom piletinom

Quesadillas sa grilovanom piletinom

SASTOJCI

2 veće tortilje

ZA NADEV

120 g grilovane piletine, iseckane na kockice
1/2 crvenog luka, sitno seckanog
1-2 crvene paprike, iseckane na kockice
1-2 zelene paprike, iseckane na kockice
70 g trapista, iseckanog na kockice
1-2 kašičice tucane ljute paprike
so i biber po ukusu
crveni Tabasco ili neki sličan sos (opciono)

 

PRIPREMA

U većoj posudi pomešajte sve sastojke za nadev. Posolite i pobiberite po ukusu, a ako volite ljuto dodajte i par kapi Tabasco sosa. Zagrejte roštilj do srednje temperature. Stavite jednu tortilju na roštilj pa preko rasporedite nadev. Poklopite sa drugom toriljom. Pecite minut ili dva dok donja tortilja ne dobiju lepu zlatnu boju pa veoma pažljivo prevrnite quesadillas. Pecite i drugu stranu minut ili dva dok tortilja ne dobije lepu boju i sir se ne istopi. Sklonite sa vatre, isecite na četvrtine i servirajte odmah.

naslovna212
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *