Prokelj sa brusnicama i pinjolima

prokelj-brusnica-pinjoli

SASTOJCI

450 g prokelja
½ kašičice krupne morske soli
malo sveže mlevenog crnog bibera
4 kašike maslinovog ulja
25 g sušenih brusnica
15 g pinjola
2 kašike aceto balsamico
1 kašičica meda

 

PRIPREMA

Prokelj očistite, uklonite poneki spoljašnji list ako je požuteo i operite ga. Presecite ga na pola, a veće glavice na četvrtine.

U vangli izmešajte prokelj, krupnu morsku so, sveže mleveni crni biber i maslinovo ulje.

Pripremljeno povrće istresite na veliki pleh od rerne obložen papirom za pečenje i stavite u rernu zagrejanu na 200°C. Pecite 20-30 minuta dok prokelj ne omekša. Obavezno kontrolišite povrće, da ne izgori.
U čašici izmešajte med i aceto balsamico.

Pinjole kratko propecite na suvom tiganju da blago posmeđe i puste aromu.

Pečeni prokelj prebacite u dublju činiju. Dodajte mu pinjole, brusnice i smesu meda i aceto balsamico-a. Lagano promešajte i služite.

naslovna-februar-mala
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *