Praline od kukuruznog brašna punjene ljutom kobasicom

Praline od kukuruznog brašna punjene ljutom kobasicom

SASTOJCI

100 g kukuruznog brašna (žutog ili belog; ostaće za sutradan da se proprži u tiganju)
50 g sira tipa taleggio ili camembert (ili kašika kajmaka)
‘nduja (to je jedan tip jako mekane kobasice koja se pravi na jugu Italije… može da se zameni parčencetom kulena veličine polovine lešnika ili u protivnom jednom manjom maslinkom bez koštice; takođe, možete samleti čvarke pa ih umesiti i zatim od te mase praviti kuglice i stavljati u sredinu pralina)

 

PRIPREMA

Napravite minijaturne kuglice od kobasice, stavite ih na papir za pečenje i ostavite u zamrzivaču 15 minuta. Ukoliko koristite kulen isecite ga na komadiće iste veličine.

Skuvajte malo ređi kačamak u blago slanoj vodi. Dodajte sir i mešajte dok se skroz ne otopi. Sipajte kačamak u silikonske modlice za čokoladne bombone skoro do vrha. U svaku ugurajte po jednu perlicu od kobasice i pokrijte sa još malo kačamaka. Izravnajte nožem i ostavite u frižideru da se stegne. Služite uz aperitiv. Po želji zagrejte praline izvađene iz modlica par minuta u toploj rerni.

naslovna212
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *