Posne sarmice od blitve

Posne sarmice od blitve

SASTOJCI

10-12 srednjih listova blitve
200 g integralnog pirinča
2 veće šargarepe
1 paškanat
1 manji celer
3 čena belog luka
2 kašike prženog susama
1 crni luk
maslinovo ulje
so, biber

 

PRIPREMA

Dok kuvate pirinač, operite listove blitve i poparite ih vrelom vodom da omekšaju.

Na maslinovom ulju, propržite seckan crni luk i dodajte mu obaren pirinač. Šargarepu, paškanat, celer i beli luk iseckajte na kockice, posolite sa pola kašikice soli, prelijte maslinovim uljem, izmešajte i rasporedite po tepsiji, na pek-papir. U zagrejanoj rerni, grilovati povrće na 200°C oko 15 minuta, uz povremeno mešanje. Grilovano povrće i prženi susam dodajte pirinču, sjedinite nadev i još posolite i pobiberite po želji.

Na list blitve, stavljajte po kašiku nadeva, zavijte i složite sarmice u vatrostalnu činiju. Zalijte vodom, do pola sarmica, pecite ih pod folijom, na 200°C oko pola sata.

naslovna212px
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *