Pizza sa roštilja

Pizza sa roštilja

SASTOJCI

testo za pizzu po vašem omiljenom receptu
2 kašike milerama
50 g gorgonzole
1 lopta mozzarele
1 tikvica
nekoliko čeri paradajza
ekstra devičansko maslinovo ulje
beli luk u granulama
so
sveži origano

 

PRIPREMA

Umesite testo za pizzu po omiljenom receptu. Razvaljajte na debljinu koja vam odgovara, a veličinu tako da odgovara rešetki na kojoj ćete je peći. Ukoliko volite tanko testo, vodite računa jer se pizza vrlo brzo peče.

U činiji iscepkajte gorgonzolu, dodajte mileram i posolite po ukusu. Mozzarelu iscepkajte na komadiće. Tikvicu isecite na kriške.

U šerpici tikvice i paradajzića prelijte sa maslinovim uljem i ostavite sa strane. U činijici pomešajte maslinovo ulje, so i beli luk u granulama.

Naložite vatru za roštilj i ostavite da se formira žar jačine kao kada pečete meso (srednje jaka žar).

Na jedan deo rešetke poređajte deo tikvica i paradajzića. Kada je jedna strana tikvica pečena, okrenite ih na drugu stranu, a pored stavite testo za pizzu. Kada se testo sa donje strane zarumenelo, okrenite ga i premažite sa mešavinom ulja i belog luka. Preko namažite mešavinu milerama i gorgonzole, pospite mozzarelom i stavite tikvice i paradajziće koji bi trebalo da su pečeni. Ostavite na roštilju dok se pizza nije ispekla sa donje strane pa sklonite sa strane. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke, a ako imate mogućnosti, pizze pecite u isto vreme.

Pizze su jako brzo gotove, spolja hrskave, iznutra meke i vazdušaste, a miris ćumura im daje posebnu slast.

Maj 2014.
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *