Pita sa višnjama

Pita sa višnjama

KORE

12 tankih listova kora za pitu
4 kašike kristal šećera

FIL

600 – 700 g višanja očišćenih od koštica
2 kesice vanilin šećera
16 kašika kristal šećera

I JOŠ

ulje za podmazivanje pleha i premazivanje pite
šećer u prahu za posipanje

 

PRIPREMA

Uzmite 3 kore i svaku pospite sa 1/3 kašike šećera pa ih složite jednu na drugu. Na treću koru rasporedite 1/4 količine višanja tako da prekriju 2/3 kore. U činijici pomešajte 4 kašike kristal šećera i 1/2 kesice vanilin šećera pa time pospite višnje. Smotajte kao rolat, pa prebacite u pleh podmazan uljem. Postupak ponovite za preostale sastojke. Treba da bude 4 rolata u plehu.

Pre nego što je ubacite u rernu, gornju površinu pite premažite uljem.

Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200°C 35-40 minuta ili dok pita nije gotova. Kora treba da joj lepo porumeni. Nakon što je pita pečena, izvadite je iz rerne, pokrijte je vlažnom krpom i ostavite tako nekih 15 minuta. Ukoliko volite ekstremno hrskavu koricu, pitu nemojte pokrivati. Pitu poslužite posutu šećerom u prahu.
 
Napomena:

Na ovaj način možete pripremati pite od raznog voća. Količina šećera zavisi od kiselosti samog voća i podesite je sopstvenom ukusu. Ukoliko pravite pitu od jabuka, narendajte ih, a šećer aromatizujte cimetom i karanfilićem.

naslovna212
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *