Pileći ražnjići u testu

Pileći ražnjići u testu

SASTOJCI

700 g pilećeg belog mesa
200 g dimljene mesnate slanine
200 g tvrđeg kačkavalja
200 g sitnijih svežih šampinjona
400 g manjih tikvica
3 jaja
200 ml belog vina
200 ml vode
350 g brašna
100 ml ulja
2 kašike senfa
so, mleveni biber
mešavina začina

 

PRIPREMA

Pileće belo meso isecite na kocke, uvaljajte u senf i propržite na vrelom ulju. Izvadite i ostavite na toplom mestu.

Tikvice isecite na kolutove, malo posolite i propržite na ulju gde se pržilo meso, šampinjone očistite, operite, posolite i takođe propržite u tiganju.

Slaninu i kačkavalj isecite na krupnije kockice.

Na štapiće za ražnjiće (ako su mnogo veći u odnosu na tiganj za prženje, polomite ih na pola) nabadati naizmenično: meso, tikvice, kačkavalj, slaninu i šampinjone – bez nekog posebnog reda, po želji sve dok imate materijal.

Posebno umutite kao za palačinke: jaja, vodu, vino, brašno, so, mleveni biber i mešavinu začina po ukusu.

Pripremljene ražnjiće umačite u umućenu smesu od jaja i pržite na vrelom ulju dok lepo ne porumene.

Pržene ređajte na papirni ubrus da upije višak masnoće.

Poslužite toplo.

 

NAPOMENA

Ako vam ostane smese za pohovanje, možete je ispeći kao deblju palačinku i poslužiti uz ražnjiće. Takođe, uz ovaj recept odlično idu i tortilje.

Jun 2015
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *