Pileći ražnjići sa sosom od kikirikija

Pileći ražnjići sa sosom od kikirikija

SASTOJCI

600 g pilećeg belog mesa, isečenog na trake debljine 1,5 cm
16 drvenih štapića za ražnjiće

SASTOJCI ZA MARINADU

1 kašičica rendane limunove kore
2 kašike limunovog soka
1 kašičica semena korijandera ili 1/2 kašičice mlevenog korijandera
2 kašičice kurkume
1 kašičica mlevene ljute aleve paprike
2 kašičice soja sosa
2 kašike ulja
1/2 kašičice soli

SASTOJCI ZA SOS

3 kašike kikiriki putera
1 kašika limunovog soka
3 kašike grčkog jogurta
1 čen belog luka, sitno seckan
prstohvat tucane ljute paprike
so po ukusu

 

PRIPREMA

Stavite sve satojke za marinadu u blender i blendajte dok ne dobijete gustu ujednačenu masu. Stavite trakice piletine u plitku posudu, prelijte sa marinadom i blago promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira 2 sata u frižideru. Povremeno promešajte.

Da napravite sos od kikirikija pomešajte dobro sve sastojke. Posolite po ukusu i ostavite sos sa strane. Nanižite pileće trake u cik cak na štapiće i pecite na zagrejanom roštilju 2-3 minuta sa svake strane.

Servirajte uz sos od kikirikija i vašu omiljenu salatu.

 

NAPOMENA

Drvene šapiće pre pečenja držite 20 minuta potopljene u vodi kako tokom pečenja ne bi goreli.

Jun 2015
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *