Pileći kari

Pileći kari

SUVI SASTOJCI

800 g piletine iseckane na kockice

ZA MARINADU

100 ml jogurta
2 cm korena svežeg đumbira
1 čen belog luka
1 kašičica mlevenog korijandera
1 kašičica mlevenog kumina
1 kašičica garam masale
1 kašičica kurkume
par mahuna kardamoma (izvadite semenkice i dobro ih usitnite)
1/2 kašičice ljute mlevene paprike
po ukusu sitno seckane yellow scorpion pepper (žute škorpion papričice)

ZA SOS

malo pročišćenog putera (ili maslinovog ulja)
1 veća glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 kašičice paste od koncektrovanog paradajza
500 ml pasiranog paradajza
1 red scorpion pepper (crvene škorpion papričice)
1 kašičica kurkume
2 cm korena đumbira
morska so
sveže lišće korijandera za serviranje

 

PRIPREMA

Marinadu napravite tako što u jogurt stavite sve začine koji u nju idu, a onda prelijete preko mesa, sve dobro promešate, poklopite i stavite u frižider da se marinira preko noći.

U većem tiganju, na malo ulja, prodinstajte crni luk sitno seckan, onda dodajte i jedan čen belog luka, a nešto kasnije i koncentrovani paradajz. Posle par minuta stalnog mešanja (da ne zagori) dodajte i pasirani paradajz, sve poklopite i na laganoj vatri krčkajte dok se sos poprilično ne zgusne. Onda dodajte mariniranu piletinu i nastavite sa krčkanjem, poklopljeno, jedno 20-ak minuta. Dodajte još malo kurkume, ljute papričice jako sitno seckane i jako oprezno do željene ljutine, soli i mrvicu šećera. Sve zajedno krčkajte 10-ak minuta, a onda servirajte sa kuvanim pirinčem i malo peršun lista odozgo (ili korijandera, ako imate i volite).

naslovna212
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *