Pikantna marmelada od paradajza

Pikantna marmelada od paradajza

Sastojci

4 kg paradajza
1 kašika soli
700 g šećera
2-3 sveže ljute papričice

 

Priprema

Paradajz isecite na manje komade i bez ikakvih dodataka stavite u veću šerpu pa kuvajte dok se ne napravi na čorbu a ljuske pootpadaju. Prebacite u cediljku i propasirajte, pa dobijeni sok sipajte u čistu šerpu.

Dodajte so, šećer i sveže ljute papričice očišćene od semeki i iseckane jako sitno. Kuvajte na tišoj vatri dok ne uvri na manje od litar zapremine. Testirajte gustinu – odvadite dve kašike na ravnu tacnicu, stavite u frižider da se kratko ohladi. Ako se zgusnulo toliko da ne curi ili se sporo razliva, dobro je.

Sipajte u čiste sterilisane tegle. Nakon što se ohlade zatvorite celofanom pa poklopcem.

Mezze, Septembar 2012.
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *