Pasta u pikantnom paradajz sosu sa tunom

Pasta u pikantnom paradajz sosu sa tunom

Sastojci

500 g testenine po izboru

1 veća glavica crvenog luka
2-3 čena belog luka
2 kašičice kapra
1 ljuta papričica
500 g paradajza
500 ml pasiranog paradajza
1 kašičica koncentrovanog pirea paradajza
50 ml maslinovog ulja
100 g crnih maslina
malo svežeg peršun lista
2 konzerve tune u komadima
morske soli po potrebi
malo mlevenog šarenog bibera

 

Priprema

U dublji tiganj gde ćete pripremati sos stavite maslinovo ulje pa kada se zagreje dodajte sitno seckan crveni luk, malo ga posolite i dinstajte par minuta. Zatim dodajte seckanu ljutu papričicu i seckan beli luk, te nastavite sa dinstanjem narednih 5 minuta. Posle tog vremena dodajte koncentrovani paradajz i mešajući krčkajte jedan minut, a onda ubacite na kockice seckan i oljušten paradajz, pasirani paradajz, so, biber. Poklopite i na umerenoj vatri krčkajte 30 minuta tj. dok se sos vidno ne zgusne. Pred kraj dodajte tunjevinu, seckan kapar, još jedan čen sitno seckanog belog luka, peršunov list i masline.

U međuvremenu skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja, pomešajte je u sos i odmah servirajte sa još malo peršunovog lista i kojom maslinom.

Mezze, Septembar 2012.
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *