Palačinke a la cimet rolnice

Palačinke a la cimet rolnice

ZA PALAČINKE

140 g brašna
2 kašike šećera
1 kašičica praška za pecivo
1 jaje
240 ml mleka
2 kašike ulja + 1 kašika ulja za prženje

ZA FIL

15 g putera na sobnoj temperaturi
2 kašike braon šećera
2 kašike fino mlevenih oraha
1 kašičica cimeta
4 kašike smese za palačinke

ZA GLAZURU

50 g prah šećera
1 kašika mleka

 

PRIPREMA

Rernu uključite i zagrejte na 50°C. U manjoj šolji promešajte sastojke za glazuru i ostavite je sa strane. U većoj posudi pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. U drugoj posudi umutite jaje pa dodajte mleko i ulje i sve dobro sjedinite. Sada dodajte smesu jaja i mleka u posudu sa brašnom i mutilicom dobro promešajte dok ne razbijete sve grudvice. Od smese za palačinke oduzmite 4 kašike za fil i stavite ih u manju posudu u kojoj ste predhodno pomešali orahe, šećer, cimet i puter. Sve dobro promešajte.

Ulje za prženje stavite u malu čašu i silikonskom četkicom nanesite tanak sloj ulja na tiganj. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri. Kada se tiganj zagejao sipajte jednu kutlaču smese za palačinke. Uzmite jednu supenu kašiku fila i rasporedite ga u vidu spirale po palačinki. Kada se počnu pojavljivati veliki mehurovi po površini, vreme je da palačinku prevrnete. Pecite još 30 sekundi pa je stavite na tanjir, prekrijte aluminiskom folijom i držite na toplom u rerni. Ponavljate postupak dok ne potrošite sav materijal. Tiganj između prženja svaki put obrišite ubrusom i nanesite tanak sloj ulja četkicom.

Gotove palačinke prelijte sa glazurom i poslužiti odmah.

Februar 2015.
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *