Ovčiji sir sa orasima i grožđem

Ovčiji sir sa orasima i grožđem

Sastojci

šaka prevrelog ovčijeg slanog sira (oko 2/3 šolje)
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica sušenog estragona
1.5 šolje zrna grožđa
nekoliko polutki oraha
1/2 – 1 kašičice meda
biber

 

Priprema

Sir grubo izlomite na komadiće veličine zalogaja i ostavite da se marinira oko 30 minuta sa maslinovim uljem i estragonom.

Zrna grožđa isecite na polovine i uz pomoć oštog nožića izvadite mu semenke. Grožđe secite po užoj strani jer ćete tako najlakše izvaditi semenke bez da oštetite plod.

Orahe grubo isecite.

Pomešajte sir, orahe i grožđe, ali pazite da prilikom mešanja ne ugnjavite sir. Prebacite na tanjir i prelijte ostatkom maslinovog ulja u kome se sir marinirao. Preko sipajte med u tankom mlazu i začinite sveže mlevenim biberom. Ukoliko je sir koji koristite slan, neće biti potrebe da salatu solite.

Napomena: Možete koristiti bilo koje grožđe koje nema debelu ljusku. Mi smo napravili miks od belog, tamnog i roze grožđa.

naslovna-oktobar2mala
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *