Oranž ražnjići

Oranž ražnjići

SASTOJCI

500 g škampa
500 g lignji
500 g fileta lososa
nekoliko glavica ljubičastog luka

Marinada

sok od jedne narandže
½ kašike meda
3 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja
½ kašičice tucane paprike
prstohvat soli
prstohvat bibera

 

PRIPREMA

Sastojke za marinadu izmešajte u činijici.

Posolite losos i lignje.

Filet lososa isecite na jednake kocke. Luk isecite na deblje režnjeve.

Na štapiće za ražnjiće nanižite losos, lignje, škampi i luk pa premažite sa marinadom i ostavite da odstoji pola sata pre nego što počnete da pečete.

Pecite na roštilju sa obe strane dok se svi sastojci lepo ne zarumene.

Služite toplo uz marinadu od narandže i klasičnu marinadu sa belim lukom i maslinovim uljem.

 

Napomena

Umesto lososa možete koristite i neke druge filete ribe ali birajte ribu blažeg ukusa poput ribe list ili soma da ne nadjača ukuse marinade, škampi i lignji.

naslovna212px
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *