Obrok salata sa piletinom i breskvama

Obrok salata sa piletinom i breskvama

SASTOJCI

1 velika glavica zelene salate
50 g sveže rukole
2 bataka i karabatka
400 g mini paradajza
1 velika glavica crnog luka
3-4 sveže breskve
125 g mozzarelle
šaka badema
1 glavica belog luka

PRELIV

70 ml maslinovog ulja
3 kašičice sirupa od nara
2-3 kašike aceto balsamica
morska so

I JOŠ

50 ml maslinovog ulja kašika brašna
malo ljute mlevene paprike
so, biber

 

PRIPREMA

Obe vrste salate dobro operite i osušite. Meso odvojite od koske i kože, iseckajte na sitne kockice, pospite sa malo brašna, ljute mlevene paprike, soli i bibera.

U tiganju na maslinovom ulju propržite čenove belog luka sečene na pola, dok ne porumene, a onda ih izvadite i na tom ulju ispržite meso dok fino ne porumeni, izvadilte i njega na tanjir.

Zasebno iseckajte luk na rebarca, posolite i ostavite malo da odstoji a posebno iseckajte paradajz na pola, breskve na kriške, mozzarellu na kockice, badem na krupnije delove.

Na tanjire za serviranje slažite salatu ovako: stavite malo zelene salate i rukole, breskvice, mocarele, piletine, mini paradajza, pečenog belog luka, seckanih badema i sve obilato poprskajte prelivom. Prelijte i sa onim uljem u kome se pržilo meso.

 

NAPOMENA

Preliv se pravi tako što se u teglici pomešaju svi sastojci preliva i pre samog prelivanja teglica se dobro protrese da se svi sastojci spoje.

Ako nemate sirup od nara može da posluži i onaj sokić kod slatka od jagoda ili višanja ili tako nešto.

Jul/avgust 2013.
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *