Novembar 2014

3 Comments

Add Yours
 1. 1
  Skarlet

  Poštovani, moram da izrazim svoje razočaranje receptom, Masna starinska pogača. Smatrala sam da ovakve novine neće objaviti ne proverene recepte. Mada mi iskreno recept delovao sumnjiv. Žali bože masti i brašna. I, da sasvim sigurno se ne radi da nešto nisam dobro uradila ili da mi je rerna jaka slaba šta god.
  Iskreno se nadam da će moje pismo uticati da budete još bolji. Mada moram da priznam da će od sad vaš receti kod mene biti pod lupom.
  Novi Sad
  13.11.2014

  • 2
   Mezze Magazin

   Draga Skarlet, žao nam je što ovaj recept nije ispunio vaša očekivanja… Nakon konsultacije sa autorkom recepta i fotografije proverili smo da kojim slučajem nije došlo do neke pravopisne greške prilikom pripreme za objavu, ali nije.

   Komentar u nastavku je od autorke recepta:

   Recept je iz mog kuvara koji ima sigurno 30-40 godina. To je starinska beskvasna pogača koja se pravi samo od masnoće i brašna, bez kvasca, i nije mekana kao pogače na koje smo možda navikli… Testo treba da bude sipkavo poput korice za tart i lomi se i gricka obično uz malo sira… tako se nekada pravilo. Po ovom receptu su pravile moja baka i mama, pa i ja sada neki put napravim da se podsetim ili kada nam se gricka nešto baš takvo… Žao mi je što recept nije ispunio očekivanja, možda čitateljka nije imala prilike da proba beskvasnu pogaču, pa otuda njeno razočarenje… Po ukusu pogača možda najviše podseca na obredni beskvasni hleb koji se pravi za pričešće u crkvi, pa verujem da mlađe generacije možda nisu upoznate sa tim. 🙂

   Hvala na javljanju i pozdrav u ime celog tima.

 2. 3
  Skarlet

  Hvala na odgovoru, da u pravu ste upravo je takav kako ste opisali u odgovoru, ali se to ne slaže sa opisom recepta u časopisu a kamoli sa slikom. Sipkavo testo se ne lomi nego mrvi. Totalno razočarenje. U svakom slučaju, ukusi su različiti. Želim vam i dalje uspeha u radu. Pozdrav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *