Musaka od povrća

Musaka od povrća

SASTOJCI

2 veće tikvice
500 g pečurki (bukovača)
2 glavice crnog luka
malo maslinovog ulja
so, biber
2 jaja
250 ml mleka
250 ml jogurta

 

PRIPREMA

Tikvice isecite na trakice, premažite maslinovim uljem i ispecite na grill tiganju, pa posolite.

U tiganju na malo maslinovog ulja prodinstajte sitno seckan crni luk, pa kada omekša dodajte bukovače seckane na trakice, posolite, pobiberite i dinstajte dok ne omekšaju i dok ne ispari tečnost koja se stvorila.

Keramičke posude premažite sa malo maslinovog ulja, a onda ređajte sloj tikvica, pečurki… završite sa tikvicama i sve zalijte mešavinom jaja, mleka i jogurta, koju ste malo posolili.

Stavite činije u rernu na 200°C i pecite oko 50 minuta tj. dok fino ne porumeni po površini.

Ostavite malo da odstoji, a onda rupičastom kašikom servirajte.

naslovna-oktobar212
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *