Morski plodovi sa krompirom

Morski plodovi sa krompirom

Sastojci

500 g mešavine morskih plodova
700 g krompira
1 veza mladog belog luka
1 veza mladog crnog luka
2 čena belog luka
70 ml maslinovog ulja
4 paradajza
300 ml paradajz soka
1 kašika koncentrovanog paradajza
1 lovorov list
1 grančica svežeg ruzmarina
200 ml belog vina
vode po potrebi
1 veza svežeg peršun lista
1 limun
morska so

 

Priprema

Na maslinovom ulju propržite seckan mladi luk (crni i beli) pa dodajte koncentrovani paradajz. Sve zajedno kratko propržite pa dodajte paradajz seckan na kockice (oljušten) i dinstajte 10-ak minuta, a onda dodajte morske plodove, ruzmarin, krompir (seckan na kockice), vino, sok od paradajza, lovorov list, so, vode da sve ogrezne.

Sve dobro promešajte, poklopite i krčkajte 20-ak minuta tj. dok krompir ni omekša.

Pred sam kraj dodajte sam sitno seckana 2 čena belog luka i peršun list, sve zajedno promešajte i servirajte prelivši sve sa još malo maslinovog ulja i limunovog soka.

Mezze, Jul/Avgust 2012.
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *