Mini čizburgeri

Mini čizburgeri

ZEMIČKE

200 ml mleka
100 ml vode
60 g putera
oko 500 g brašna
1 kesica suvog kvasca
2 kašike šećera
1 1/2 kašičice soli
2 jajeta
susam

PLJESKAVICE

700 g mešanog mlevenog mesa
1 veliki crni luk, narendan
2 kašičice sušenog začina
1 kašičica bibera
2 kašičice ljute sudžuk tucane paprike
1 kašičica sušenog, mlevenog đumbira
1 kašičica kurkume
1 kašičica sušenog peršunovog lista
1 jaje
2 kašičice sode bikarbone
4 čena belog luka
50 g prezli

I JOŠ

kečap
(tost) kačkavalj
tartar sos
rukola
čačkalice

 

PRIPREMA

Zagrejte mleko, vodu i puter, toliko da se puter otopi, ali da ne bude vrelo. Pomešajte 100 g brašna, kvasac, šećer, so, 1 jaje i zagrejanu mešavinu sa mlekom. Postepeno dodajte preostalo brašno tako da se dobije meko, glatko testo. Ostavite testo da narasta 30 minuta. Od testa pravite kuglice veličine oraha i ređajte na 2 velika pleha od rerne obložena papirom za pečenje. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Ostavite još 30 minuta da narasta pa pecite 10-15 minuta na 200°C.

Sve sastojke za pljeskavice zamesite i oblikujte u mini pljeskavice prečnika oko 3,5 cm. Ispecite ih na ulju sa obe strane.

Svaku zemičku rasecite po sredini, na donju polovinu stavite tartar sos, pljeskavicu, kockicu kačkavalja, kečap i rukolu. Zatvorite drugom polovinom i pričvrstite čačkalicom.

 

NAPOMENE

*Prvo pripremite smesu za pljeskavice. Ostavite je u frižideru dok zamesite zemičke. Dok se zemičke peku, ispecite pljeskavice i držite ih poklopljene dok se zemičke ne ispeku.

*Za 70 čizburgera potrebno je oko 18 kriski tost kačkavalja.

*Predlažemo da koristite Heinz kečap.

*Možete napraviti domaći tartar sos tako što ćete pomešati majonez, pavlaku, sitno seckane kisele krastavčiće, so i biber.

naslovna-mart-mala
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *