Minestrone supa

Minestrone supa

SASTOJCI

1 glavica crvenog luka
oko 100 g pančete
3-4 šargarepe
1 koren peršuna
pola srednje glavice celera
2 manja krompira
400 g zelene okrugle boranije
400 g (1 konzerva) crvenog pasulja
200 ml sitne testenine
2 kašike koncentrovanog paradajza
200 ml paradajz pirea
50 ml maslinovog ulja
himalajska so
biber
1 čen belog luka
pola veze svežeg peršunovog lista
oko 1-1,5 l pilećeg bujona ili vode
oko 100 g pecorino sira

 

PRIPREMA

U šerpu stavite sitno seckan luk, pančetu, malo maslinovog ulja i soli pa na umerenoj vatri dinstajte dok luk ne omekša. Dodajte zatim na kockice iseckanu šargarepu, peršun i celer, poklopite, i dinstajte dok povrće ne omekša, oko 15 minuta. Otklopite posudu, pojačajte vatru da namerno malo zagori tj. krene da rumeni, smanjite vatru, dobro promešajte, dodajte seckan krompir i koncentrovani paradajz, sve dobro promešajte, nalijte supom, dodajte boraniju seckanu na manje štapiće, poklopite i kuvajte oko 20-ak minuta tj. dok boranija ne bude skoro kuvana.

Dodajte zatim soli, bibera i paradajz pirea, oceđen pasulj i testeninu i beli luk i nastavite sve zajedno da kuvate još nekih 10 minuta tj. koliko treba da se pasta skuva.

Sklonite supu sa vatre, ostavite par minuta da odmori a zatim dodajte peršun i servirajte sa dosta pecorino sira odozgo.

Februar 2016
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *