Mille-feuille sa jagodama

Mille-feuille sa jagodama

SASTOJCI

jedno pakovanje lisnatog testa
250 ml slatke pavlake
1 kašičica šećera u prahu
2 kašike kisele pavlake
oko 300 g jagoda

 

PRIPREMA

Lisnato testo tanko razvijte i isecite na pravougaonike željene veličine (npr. 4×10 cm). Poređajte ih na pleh preko papira za pečenje i izbockajte malo viljuškom. Preko testa stavite još jedan papir za pečenje, pa preko toga manji pleh da opteretite listiće i da ne narastu previše prilikom pečenja. Pecite u zagrejanoj rerni 15-ak minuta, zatim skolonite manji pleh i papir, pa pecite još 5-10 minuta. Gotove listiće ostavite da se ohlade. Listići se filuju neposredno pre služenja.

Jagode očistite od peteljki i isecite na tanke listiće.

Umutite slatku pavlaku sa malo šećera i dodajte 2 kašike kisele pavlake. Sve pažljivo izmešajte i stavite u špric sa zvezdastim nastavkom.

Fil se nanosi neposredno pre služenja. Na listiće ispečenog testa pomoću šprica nanesite najpre umućenu pavlaku. Odgore rasporedite tanko isečene jagode, pa zatim preko toga stavite drugi listić testa s pavlakom i voćem. Preko svega stavite još jedan listić testa i samo pospite šećerom u prahu. Na jednom kraju možete napraviti i pufnicu od umućene pavlake i ukrasiti celom jagodom.

Poslužite odmah.

Maj 2014.
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *