Losos sa salsom od paradajza, belog luka i đumbira

Losos sa salsom od paradajza, belog luka i đumbira

SASTOJCI

fileti lososa
so i biber
maslinovo ulje
10-12 komada čeri paradajza (može i običan; čeri paradajz je najaromatičniji)
2 čena sitno iseckanog belog luka
1 komad oko 2 cm veličine sitno iseckanog ili izrendanog svežeg đumbira
1 kašičica pinjola po filetu

 

PRIPREMA

Zagrejte rernu na 220°C. Pleh obložite papirom za pečenje.

Sitno iseckajte paradajz, beli luk i đumbir. Dodajte soli i bibera.

Ukoliko vam smeta kožica na filetu, uklonite je nožem, mada tokom pečenje ona će se odvojiti od mesa pa je to prilično suvišna radnja, a i nije tako jednostavna. Ribu posolite i pobiberite.

Ribu položite na pleh. Stavite salsu preko fileta. Dodajte pinjole. Poprskajte ribu maslinovim uljem. Stavite je u rernu i pecite oko 15 minuta.

Moja preporuka vam je da uz ovako pripremljenu ribu služite domaći majonez od maslinovog ulja, on uvek ide dobro uz lososa.

naslovna212
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *