Losos pastrmka u foliji

Losos pastrmka u foliji

SASTOJCI

2 fileta losos pastrmke (svaki da bude težine 500 g )
1 kašika meda
1 čen belog luka
1 komad đumbira dužine 5 cm
50 ml belog vina
2 kašike maslinovog ulja
1 kašikica crvene ljute paprike
1 zelena ljuta paprika
1 limeta
1 vezica svežeg peršuna
so, biber

 

PRIPREMA

Zagrejte rernu na 250°C.

U prvoj šoljici izmešajte sitno seckani beli luk i đumbir, med, belo vino, tucanu ljutu papriku i maslinovo ulje. Sve sastojke dobro promešajte i ostavite sa strane.

U drugoj šoljici izmešajte zelenu papriku koju ste prethodno iseckali na sitne kockice, narendanu koru i sok od jedne limete, sitno seckani peršun i maslinovo ulje.

Pripremite dva komada aluminijumske folije dovoljno velika da se riba umota, svaki komad folije premažite sa uljem, filete posolite i pobiberite. Svaki filet postavite na foliju sa kožom na dole, sa gornje strane prvi filet premažite prelivom od meda, a drugi filet sa prelivom od paprike.

Filete dobro umotajte u foliju, stavite u tepsiju i ubacite u prethodno zagrejanu rernu da se peku 20 minuta. Ako ste dobro umotali filete, folija će se naduvati tokom pečenja, što znači da se riba peče u pari od sopstvenog soka i preliva.

naslovna212
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *