Lingvine sa lososom, rukolom i čeri paradajzom

Pasta sa lososom

Sastojci

filet lososa težine oko 200 g
nekoliko tanjih kolutova limuna
200 g testenine tipa lingvini ili tanjih špageta
200 ml neutralne pavlake za kuvanje
1 manji crveni luk
2 kašičice soka od limuna
šaka rukole
nekoliko čeri paradajza
so i biber
maslinovo ulje
veća kockica putera

 

Priprema

Filet lososa stavite na veći komad papira za pečenje, posolite, pobiberite i preko poređajte kolutove limuna. Upakujte filet u papir i pecite 10-11 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C. Pečenog lososa odpakujte, izbacite limun i meso viljuškom odvojite na komadiće.

Skuvajte testeninu al dente pa je procedite. U tiganju zagrejte puter i ulje pa dodajte luk iseckan na sitne kockice i propržite dok luk ne postane staklast. Dodajte sok od limuna, sačekajte da malo ispari pa sklonite tiganj sa vatre, umešajte pavlaku, smanjite vatru i vratite tiganj na ringlu, na srednju temperaturu. Ubacite meso lososa, promešajte. Zatim dodajte i pastu i kuvajte tek toliko da se zagreje. Probajte i po potrebi začinite solju i biberom.

Pastu poslužite pomešanu sa rukolom i čeri paradajzom isečenim na polovine.

naslovna-februar-mala
Separator image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *